Gorvamur

Grupo de Oncología Radioterápica de Valencia y Murcia

Modele de fanarii

Gjatë kësaj periudhe Gaudi u frymëzua nga Errësira Arti Gotik i mesjetës, por Donte ta përmirësonte até në zgjidhjet strukturore. Neo-Gotiku Ishte Stili më i suksseshëm i asaj KOHE, MBI të gjitha si rezultat i studimeve teorike të Viollet-le-Ducit. [98] Gaudi STUDIOi shembujt në Kataluni, në ishujt Balerike dhe Rusillionin në thellësi, ashtu si Edhe ndërtesat leonese dhe Kastiliane gjatë qëndrimit të TIJ në Leon dhe Burgos, dhe u bind se KY Ishte një Stil i papaërsorur, Duke lënë çështjet Kryesore strukturore pjesërisht të zgjidhura. Ai e eliminoi nevojën për mbështetje në sipërfaqe, dhe HOQI zbukurimet e tepërta. [99] Panairi Botëror i Vitit 1888 Ishte një nga Ngjarjet më të mëdha te epokës në Barcelonë dhe përfaqësoi pikën kyçe në historinë e lëvizjes moderniste. Arkitektët kryesorë shfaqen veprat e Tyre më të Mira, Duke përfshirë Gaudinë, i Cili ekspozoi ndërtesën qe ai kishte projektuar për Compania Trasatlántica (Kompaninë Transatlantike). Si pasojë ai ka pranuar një komision për të rikonstruktuar Salo de cent të KËSHILLIT Bashkiak të Barcelonës, por KY Projekt NUK është kryer. Ne fillim të Vitit 1890 Gaudia i Morri dy komisione jashtë Katalonisë, të quajtura palais épiscopal, Astorga dhe Casa Botines në León. Këto vepra kontribuuan që gaudisë t`i rritet Fama në Errësira spanjën. Në vitin 1891, ai udhëtoi për në Málaga dhe Tanger për të shqyrtuar Vendin për një Projekt për misionet katolike françeskane që markezi i Dytë i komillas i kishte kërkuar Atje për ta dizajnuar.

[26] detyra e parë e guellit për gaudinë, po até vit, Ishte dizajnimi i mobiljeve për kishëzën e perëndive në Palacio de Sobrellano në Comillas, konstruktimi i së cilit kishte filluar nga Joan Martorelli, mësuesi i gaudisë, me kërkesë të markezit të komillas, babai i Guellit-moi ligj. Gaudia dizajnoi një karrigë, një bankë dhe një vend për luftje: karrriga Ishte e veshur me Susta me Kadife, që përfundonin me dy shqiponja dhe me pallton e duarve të Markezit; Banka qëndron me motivin e një Dragoi, je dizajnuar nga Llorenç Matamala; Stoli i lutjeve është je dekoruar me bimë. Gjatë viteve të Fundit të karrierës së TIJ, Gaudi IA kushtoi Sagrada Família, Ku arriti kulminacionin e Stilit të TIJ natyralist, Duke krijuar sintezën e gjitha zgjidhjeve dhe stileve që ai i kishte provuar Deri atëherë. Gaudi arriti një Harmoni të përsosur në mes strukturës dhe elementeve zbukuruese, në mes plastikës dhe estetikës, mes funksionit dhe formës, mes enës dhe përmbajtjes, arriti integrimin e të gjitha tableaugary në një strukturë, punë logjike. [131] Gjergj Kastrioti është modeli që jeton përjetësisht, ndaj NUK ka asnjë kohë që Mund ta përjashtojë até nga të qenit i pranishëm në Ditët, muajt, Vitet e shekujt. Ai është JO Vetëm Model dhe personalitet në kohë, por Edhe mbikohor. Gjergj Kastrioti ynë është Hero JO Vetëm i Kombit Shqiptar, por Edhe i mbarë familjes së kombeve europiane.? Libri Antropologjia politike, është një përpjekje e guximshme e autorit, i Cili trajton një qasje të re të mendimit Politik ndër Shqiptarët. Reputacioni i Gaudisë filloi të rikthehej në Vitet 1950-ta, Kur Puna e TIJ u përkrah JO Vetëm nga Salvador Dali por Edhe nga arkitekti Josep Lluís sert. Në vitin 1952, qindvjetor i lindjes së arkitektit, u themelua Asociación de Amigos de Gaudí (Shoqata miqtë e Gaudisë) me qëllim të popullarizimit dhe ruajtjes së trashëgimisë së TIJ.